Olejový chladič AUDI RS 4 B7 4,2 V8 FSI Forge Motorsport FMOCRS4

Olejový chladič AUDI RS 4 B7 4,2 V8 FSI Forge Motorsport

Výrobce:Forge Motorsport

Kód:FMOCRS4

V nabídce od:05.12.2013

Dostupnost produktuDodáme Vám do 10 ti dní

Cena s DPH:33 240

Cena bez DPH:27 471

Chladič motorového oleje pro AUDI RS4 4,2 FSI V8 B7

Tento kit byl navrhnut vzhledem ke slabině seriového chladiče oleje. Seriové chladič je sice také vyroben z hliníku, ale spojení s hadicemi je přes ocelové uložení, které postupem času koroduje. To má za následek únik oleje, které se se stářím zhoršuje a může vést až k prasknutí tohoto spoje, což by vedlo k destrukci hadic, potřísnění olejem a v nejhorším případě i ke zničení motoru.

Vzhledem ke způsobu uchycení hadic k chladiči je není možné sundat, aniž by se chladič nebo hadice nepoškodily. To by znamenalo nutnost koupě nového chladiče, který se pohybuje kolem 36ti tisíci Kč

Řešení od Forge Motorsport je odzkoušený produkt. Je to kompletní náhrada, která nahrazuje již vedení od motorového bloku, kde je je přichyceno k adaptéru vyrobeného z billet 6082 hliníkovéhé slitiny a následně je poanidisovaný, aby se předešlo případné korozi.

Na tento adaptér je propojen přes -12 AN přírubu k černým anodisovaným pancéřovým hadicím od Hose Technik.

Chlazení má na starosti 19 řadový olejový chladič Setrab, stejný výrobce, který dodává chladiče pro AUDI a některým týmům ve Formuli 1. Ten je také v černém provedení. Všechny spojovací části jsou podobných materiálů, aby nedocházelo ke vzájemné reakci a byly testovány v motorsportu. Zde nejsou žádné obavy z toho, že by časem něco začalo reznout nebo jinak materiálově degradovat.

Chladič je podepřen laserově opracovaným držákem, který je také v černém provedení. Tento držák drží jak chladič, tak modul pro ovládání větráku. Vzhledem k černému barevnému provedení je celý set velice nenápadný a většinou ho postřehnou pouze ti, kteří ho vidět chtějí.

Původní poslání bylo odstranit neduhy originálního cooleru, jak jsme se o nich už rozepisovali. Navíc díky umístění o kus výše bylo docíleno i toho, že se zmenšila šance poškození od kamínků a jiných předmětů, které by ho mohly ohrozit.

Všechny součástky potřebné pro instalaci jsou součástí. Šrouby, matky, podložky, držáky, adaptéry a kompletní manuál. Po instalaci bude potřeba doplnit cca 2L oleje, který vyteče při demontáži původního.

Forge Motorsport:

Za posledních 20 let se Forge vypracovalo na jednoho z nejpřednějších výrobců na poli produktů pro závodní, tuningová i běžná auta. Díky preciznímu zpracování a použití nejnovějších CNC obráběcích strojů vyrábí jedny z nejkvalitnějších produktů, jako Intercooler kity, palivové nádrže, kity sání, blow off ventily a další, na trhu. Vzhledem k těmto kvalitám a zkušenostem v oboru není překvapením, že Forge dodává své díly i některým týmům v soutěžích WRC, F1, Le Mans, ale třeba i přímo výrobcům automobilů, kteří je montují do seriových aut. S koupí produktů od Forge Motorsport si můžete být jisti, že kupujete kvalitní produkt. To dokládají i mnohačetné ocenění:


 
APR
Inspirace
Workshop
MIlltek
Forge
Českobrodská 179
Praha - Běchovice
19011

+420 721 121 000

Po-Čt: 9:00-12:00 a 13:00-17:00
Pá: 9:00-12:00 a 13:00-16:00