Forge Motorsport Kit karbonového sání pro Audi RS6/RS7 S6/S7 - Pipercross FMINDK9-Piper

Forge Motorsport Kit karbonového sání pro Audi RS6/RS7 S6/S7 - Pipercross

  • Audi
  • Forge Motorsport Kit karbonového sání pro Audi RS6/RS7 S6/S7 - Pipercross

Výrobce:Forge Motorsport

Kód:FMINDK9-Piper

V nabídce od:24.07.2019

Dostupnost produktuDodáme Vám do 10 ti dní

Cena s DPH:46 063

Cena bez DPH:38 068

Forge Motorsport Sada karbonového sání pro Audi RS6/RS7 S6/S7 (C7) - se vzduchovým filtrem Pipercross

Společnost Forge Motorsport s potěšením představuje nové karbonové sání ze své řady "High-flow". S tímto jedinečným elegentním designem uvidíte krásný Air Box z uhlíkových vláken, který vyplňuje vás motorový prostor a zároveň poskytuje nárůst výkonu a točivého momentu.

  • Díly z uhlíkových vláken byly vytvořeny z formy, která byla ručně zhotovena jedním z mnoha zkušených řemeslníků v centrále Forge Motorsport v anglickém Gloucestershire. 
  • Hladké a plynulé okraje byly vytvořeny z pěny vojenské kvality. 
  • Po vytvoření modelového kusu byl proveden 3D scan a začal dlouhý proces vývoje, úprav a zkoušek, aby bylo dosaženo co nejlepšího výsledku.

Jakmile byl vyroben vzorek z uhlíkových vláken, namontovali jsme ho do testovacího vozu Audi a podrobili důkladným testům. Bylo provedeno několik malých úprav, abychom zákazníkům poskytli nejlepší možné vybavení a výkon.

Po dokončení vývojového procesu jsme chtěli mít jistotu, že dodáváme produkt nejvyšší kvality a proto jsme se obrátili na jednoho z předních světových výrobců uhlíkových vláken, jehož produkty zahrnují aerodynamické prvky užívané v F1, karoserie z uhlíkových vláken a letecká křídla.

  • Spíše než použití podtlaku (technika známá jako kapalná infuze) k výrobě formy z pryskyřice a poté tahání surového uhlíkového vlákna do tvaru formy, se při výrobě tohoto produktu používá technika známá jako autokláv. Při použití této techniky je materiál vtlačován do formy pod tlakem až 10 barů. Toto vysoké množství tlaku zajišťuje, že uhlíkové vlákno je plně v kontaktu s povrchem formy. 
  • Tento proces zajistil pevnou a silnou vazbu materiálu a také to, že ve výrobku nebudou žádné nedokonalosti
  • Forma se potom zahřeje pro vytvrzení pryskyřice, která dodává výrobku pevnost v tahu až 8x silnější než běžná měkká ocel, ale při zlomku její hmotnosti.

Všechny hadice Forge Motorsport v tomto kitu obsahují 4 vrstvy látkového prošívání.

Při vývoji tohoto sání jsme také vytvořili vlastní formy pro silikonové hadice Forge Motorsport. To usnadňuje montáž hadic a také zlepšuje průtok vzduchu uvnitř Air Boxu.

  • Konstrukce silikonových hadic byla navržena tak, aby svými vlastnostmi převyšovaly výrobcem montované hadice a zároveň zlepšily vzhled motorového prostoru.
  • Tlakové spony z nerezové oceli, které jsou součástí kitu, vysoce převyšují původní plastové a jejich snadno nastavitelná šestihranná hlava umožňuje přesné umístění a optimální dotažení. 

Po vložení takto značného úsilí a času do vývoje uhlíkových a silikonových součástí, se ve Forge rozhodli věnovat stejné úsilí do vývoje vzduchového filtru a pozvali si na pomoc speliasty z Pipercross. Ti mají více jak 25 let zkušeností s vývojem a užitím vzduchových filtrů v motorsportu. Pipercross doporučili užití vícevrstvého pěnového filtru, který poskytuje až o 30% větší průchodnost vzduchu.

Alternativně je možné v rozevíracím menu vybrat variantu s bavlněným přímo od Forge Motorsport.

Pro účely odzkoušení nového produktu bylo použito standartní Audi RS6 (C7), které bylo osazeno tímto novým kitem sání z řady Hi-flow od Forge Motorsport. Výsledkem byl nárůst výkonu o 12 koní a 20Nm točivého momentu.

Lze to vyčíst z níže přiložené zkoušky na brzdě, kde modrá barva značí standartní neupravené Audi RS6 a červená reprezentuje stejný vůz osazený novým kitem sání řady Hi-flow od Forge Motorsport.

Vozy s úpravou Stage 2

Pro účely testu výrobku na více upraveném bylo použito Audi RS6 Stage 2. Pro tento test byl kit sání osazen bavlněným filtrem Forge Motorsport, který je vhodnější pro použití na více upravených vozech.

V rozevíracím menu je možné vybrat, zda chcete variantu výrobku s pěnovým filtrem Pipercross nebo variantu s bavlněným filtrem Forge Motorsport.

Graf níže ukazuje, že na upraveném Audi RS6 Stage 2, poskytuje kit sání řady Hi-Flow od Forge Motorsport nárůst výkonu o 12 koní a 24Nm točivého momentu.

Sada obsahuje:

1x Forge Motorsport Hi-Flow karbonový Air-Box

1x Vzduchový filtr Pipercross nebo Forge Motorsport (dle vašeho výběru v rozevíracím menu)

1x Sadu útěrky z mikrovlákna a tekutý vosk od Forge Motorsport

1x Silikonová hadice a 2x silikonové propojky pro Audi RS6/RS7 a 2x silikonové propojky pro Audi S6/S7

1x USB Flash disk s manuálem k instalaci a videonávodem

Forge Motorsport:

Za posledních 20 let se Forge vypracovalo na jednoho z nejpřednějších výrobců na poli produktů pro závodní, tuningová i běžná auta. Díky preciznímu zpracování a použití nejnovějších CNC obráběcích strojů vyrábí jedny z nejkvalitnějších produktů, jako Intercooler kity, palivové nádrže, kity sání, blow off ventily a další, na trhu. Vzhledem k těmto kvalitám a zkušenostem v oboru není překvapením, že Forge dodává své díly i některým týmům v soutěžích WRC, F1, Le Mans, ale třeba i přímo výrobcům automobilů, kteří je montují do seriových aut. S koupí produktů od Forge Motorsport si můžete být jisti, že kupujete kvalitní produkt. To dokládají i mnohačetné ocenění:


 
APR
Inspirace
Workshop
MIlltek
Forge
Českobrodská 179
Praha - Běchovice
19011

+420 721 121 000

Po-Čt: 9:00-12:00 a 13:00-17:00
Pá: 9:00-12:00 a 13:00-16:00