Blow Off Ventil atmosferický Mini 1.6 Turbo (R56 a R57) Peugeot 207 GTI Citroen DS3 FMDVR56A Forge Motorsport FMDVR56A

Blow Off Ventil atmosferický Mini 1.6 Turbo (R56 a R57) Peugeot 207 GTI Citroen DS3 FMDVR56A Forge Motorsport

Výrobce:Forge Motorsport

Kód:FMDVR56A

V nabídce od:01.03.2012

Dostupnost produktuDodáme Vám do 10 ti dní

Cena s DPH:7 521

Cena bez DPH:6 216

Blow off ventil pro 1.6T

Tento ventil je určen pro vozy Peugot / BMW / Mini vybavené motorem 1.6 Turbo. Tento motor má v základu elektronicky kontrolovaný obtokový ventil, který je náchylný k selhání. Proto doporučujeme jako prevenci v případě úpravy Řídící jednotky pro vyšší výkon nebo pokud se auto pohybuje v horkém klimatu, vyměnit i tento ventil za podtlakově ovládaný pístkový ventil Forge Motorsport.

Nejčastější závady u originálního ventilu jsou vůbec v jeho chodu. Při přehřátí se stává, že zůstane plně otevřený nebo uzavřený, což má velký vliv na výkon, ale i na životnost motoru. Bohužel ani elektronika motoru toto nedokáže 100% vyhodnotit a upozornit na to rozsvícením kontrolky na přístrojové desce. Při opotřebení tohoto ventilu zvláště při zvýšeném výkonu nebo v teplejších klimatech se protrhává těsnící guma nebo i plastiková klapka. Úlomky z tohoto vám mohou spadnout do motoru, který se tak může poškodit. Viz fotky:

Alternativa k tomuto je plně vyvinutý Blow off ventil od firmy Forge Motorsport. Tento ventil má nepoměrně zvednutou životnost a spolehlivost oproti originálnímu. Skládá se z podtlakového pískového ventilu s možností výměny pružin pro požadovaný tlak turba, solenoidu, který padne na originální konektor a který ovládá přísun podtlaku k otevření ventilu a přísušenství k montáži.

Ventil má tzv twin port design. To znamená, že část vzduchu upustí do prostoru, čímž vytváří klasický "tsss tsss" zvuk a část vrací zpět před sání, čímž předchází chybnému vyhodnocení množství nasávaného vzduchu Řídící jednotkou.

Forge Motorsport:

Za posledních 20 let se Forge vypracovalo na jednoho z nejpřednějších výrobců na poli produktů pro závodní, tuningová i běžná auta. Díky preciznímu zpracování a použití nejnovějších CNC obráběcích strojů vyrábí jedny z nejkvalitnějších produktů, jako Intercooler kity, palivové nádrže, kity sání, blow off ventily a další, na trhu. Vzhledem k těmto kvalitám a zkušenostem v oboru není překvapením, že Forge dodává své díly i některým týmům v soutěžích WRC, F1, Le Mans, ale třeba i přímo výrobcům automobilů, kteří je montují do seriových aut. S koupí produktů od Forge Motorsport si můžete být jisti, že kupujete kvalitní produkt. To dokládají i mnohačetné ocenění:


 
APR
Inspirace
Workshop
MIlltek
Forge
Českobrodská 179
Praha - Běchovice
19011

+420 721 121 000

Po-Čt: 9:00-12:00 a 13:00-17:00
Pá: 9:00-12:00 a 13:00-16:00