Intercooler kit 1,8 & 2,0 TSI Škoda Octavia III RS Superb Karoq Kodiaq FMMK7FMIC Forge Motorsport FMMK7FMIC

Intercooler kit 1,8 & 2,0 TSI Škoda Octavia III RS Superb Karoq Kodiaq FMMK7FMIC Forge Motorsport

  • Škoda
  • Intercooler kit 1,8 & 2,0 TSI Škoda Octavia III RS Superb Karoq Kodiaq FMMK7FMIC Forge Motorsport

Výrobce:Forge Motorsport

Kód:FMMK7FMIC

V nabídce od:28.04.2014

Dostupnost produktuPoslední kus skladem

Cena s DPH:21 740

Cena bez DPH:17 967

Forge Motorsport Chladič stlačeného vzduchu 1,8 & 2,0 TSI EA888 Gen3

Nový intercooler kit pro nový motor 2,0 TSI EA888 3.gen. Volkswagen group změnilo téměř vše na nové platformě MQB oproti minulé, a tak se musel komlpetně nově od čistého stolu navrhnout i nový intercooler kit. Nové je jak chladící jádro, tak i bočnice.

Nový intercooler padne na místo originálního chladiče bez žádných dalších úprav. Chlazení se rapidně zlepšilo, při testování na VW Golf 7 GTI bylo dosáhnuto nárustu 16hp na jinak seriovém autě při snížení teploty stlačeného vzduchu o 25-30 stupňů Celsia.

Zde můžete vidět graf teploty nasávaného vzduchu u auta se seriovým intercoolerem a následně vybaveným intercoolerem od Forge Motorsport.

Originální chladič se po každém měření na motorové brzdě zahřál o cca 5 stupňů Celsia a tuto teplotu si následně držel. Každý další test byl tedy větší a větší problém s chlazením. Na to zareagovala i Řídící jednotka a od určité teploty začala přenastavovat časování zapalování, aby uchránila motor. To vedlo k nižšímu výkonu, zatímco intercooler od Forge Motorsport držel stále teploty v přijatelných mezích.

Všechny tyto poznatky byly naměřeny na seriovém autě. Jak se bude zvyšovat výkon, tak seriový chladič bude větší a větší problém, který nedovolí jít s výkonem tolik nahoru, jak by bylo možné s Forge Intercoolerem.

Intercooler je povrchově upravený do saténově černé barvy a součástí balení je veškerý montážní materiál.

Forge Motorsport:

Za posledních 20 let se Forge vypracovalo na jednoho z nejpřednějších výrobců na poli produktů pro závodní, tuningová i běžná auta. Díky preciznímu zpracování a použití nejnovějších CNC obráběcích strojů vyrábí jedny z nejkvalitnějších produktů, jako Intercooler kity, palivové nádrže, kity sání, blow off ventily a další, na trhu. Vzhledem k těmto kvalitám a zkušenostem v oboru není překvapením, že Forge dodává své díly i některým týmům v soutěžích WRC, F1, Le Mans, ale třeba i přímo výrobcům automobilů, kteří je montují do seriových aut. S koupí produktů od Forge Motorsport si můžete být jisti, že kupujete kvalitní produkt. To dokládají i mnohačetné ocenění:


 
APR
Inspirace
Workshop
MIlltek
Forge
Českobrodská 179
Praha - Běchovice
19011

+420 721 121 000

Po-Čt: 9:00-12:00 a 13:00-17:00
Pá: 9:00-12:00 a 13:00-16:00