Sportovní horní uložení tlumičů MQB Škoda Octavia 5E Superb Karoq Kodiaq RS RS230 034Motorsport 034-601-1007-SD

Sportovní horní uložení tlumičů MQB Škoda Octavia 5E Superb Karoq Kodiaq RS RS230 034Motorsport

  • Škoda
  • Sportovní horní uložení tlumičů MQB Škoda Octavia 5E Superb Karoq Kodiaq RS RS230 034Motorsport

Výrobce:034motorsport

Kód:034-601-1007-SD

V nabídce od:10.10.2018

Dostupnost produktuNa objednávku

Cena s DPH:5 327

Cena bez DPH:4 402

034Motorsport představuje tuhé horní uložení předních tlumičů pro vozy MQB platformy. Uložení je o 50% tužší a pevnější než seriové a je vyrobené z gumy o tuhosti 70 durometrů. Guma je s tělem lůžka spojená vulkanizováním, aby se docílilo dlouhé životnosti, spolehlivosti a dobrých jízdních vlastností. Ocelové lůžko bylo také přepracováno, aby bylo schopno spolehlivě zvládnout větší nápor sil, při ostré jízdě.

Výsledkem je redukce výkyvů ve spoji tlumičů s karoserií. Toto horní uložení zároveň odstraní otravné skřípání, které se často objevuje, pokud je na autě namontován sportovní podvozek ve spojení se seriovým horním uložením. Při vývoji 034Motorsport horního uložení byl brán velký zřetel na zachování běžné denní použitelnosti vozidla. Nedojde tak k velkému zvýšení přenosu vibrací a hluku do kabiny řidiče. Toto horní uložení je kompletně nově navrhnuto s ohledem na zvýšení stability a výkonů vozu. Není to tedy jen originální uložení vyztužené větší porcí gumy.

Vlastnosti:

- Vyrobeno z gumy o tvrdosti 70 durometrů
- Vulkanizovaný spoj gumy s lůžkem
- Odstraňuje skřípaní způsobené originálním uložením
- Zachovává správnou geometrii přední nápravy při ostré jízdě
- Zlepšuje cit ve volantu a jízdní vlastnosti
- Jednoduché plug&play řešení
- Cena za dvě horní uložení

Určení:

Vozy MQB platformy:
AUDI A3 / S3
AUDI TT / TTS / TTRS
SEAT Leon včetně Cupra
Škoda Octavia vč. RS
Škoda Superb
VW Golf vč. GTI a R
VW Passat

Instalační manuál:

Klikněte zde

Nahrazuje díl:

5Q0 412 331D

Pevná guma vs. Polyurethan:

Řada produktů horního uložení od 034Motorsport, je místo použití polyurethanu, vyrobena z pevné gumy, která má řadu předností. I když je použití vulkanizované gumy, vzhledem k velké komplexnosti výrobního procesu a drahých nástrojů potřebných k výrobě, dražší pro vývoj, tak je vulkanizovaná guma daleko lepší pružné médium pro výrobu silentbloků podvozku a různých držáků pohlcující vibrace.

Guma je ideální řešení pro použití v náročných podmínkách, kde je vystavována stresu jak při stlačení, tak i v tahu a dokonce je odolná i vůči střihu. Oproti tomu polyurethan je efektivní pouze při stlačení. Díky své pružnosti a stálosti je guma předurčena k dlouhé životnosti, výkonům a k zachování dobrého komfortu.

Technický pohled na věc:

I když je vidět dobrý pokrok u tohoto originálního horního uložení tlumičů, ve srovnání se staršími typy, které využivala platforma Golfu 5/6 a Octavie II, tak je zde stále velký prostor pro zlepšení. Zvláště pak pokud jsou na automobilu nainstalovány sportovněji orientované tlumiče nebo celý sportovní podvozek.

Mnoho uživatelů si zde ztěžuje na skřípavý zvuk, který se ozývá z předních tlumičů a jejich uložení po tom, co se na vůz namontoval sportovní podvozek. Tento zvuk se ozývá při přejezdu hrbolů, při vytočení kol a celkově na špatných cestách v nižších rychlostech.

Tento "skřípavý" zvuk je způsoben měkčí použitou gumou v originálním uložení, kdy se obě strany lůžka o sebe opřou a třou se o sebe. 034Motorsport horní uložení tlumičů bylo navrhnuto tak, aby tento neduh eliminovalo a zároveň zajistilo větší cit v řízení a lepší sportovní vlastnosti automobilu.


 
APR
Inspirace
Workshop
MIlltek
Forge
Českobrodská 179
Praha - Běchovice
19011

+420 721 121 000

Po-Čt: 9:00-12:00 a 13:00-17:00
Pá: 9:00-12:00 a 13:00-16:00