Sportovní odcloněné sání pro 1,4 TSI Twincharger VW Golf Scirocco Racingline Performance VWR12G614

Sportovní odcloněné sání pro 1,4 TSI Twincharger VW Golf Scirocco Racingline Performance

Výrobce:Racingline Performance

Kód:VWR12G614

V nabídce od:09.10.2018

Dostupnost produktuDodáme Vám do 14 ti dní

Cena s DPH:9 990

Cena bez DPH:8 256

VWR kity sání nahrazují restriktivní seriový sací trakt efektivním. vysocepropustným sáním chladného vzduchu se znovupoužitelným pěnovým filtrem.

VWR vzduchový filtr je vyroben z třívrstvé, propustné polyuretanové pěny s vysokými filtračními účinky pro ochránění motoru před nečistotami ze vzduchu a zároveň nesnižuje propustnost průchodu čistého vzduchu. Tento stejný materiál je používán týmy ve Formili 1, díky svým filtračním a vysokopropustným schopnostem.

Sání bylo vyvinuto ve velké Británii pro potřeby Volkswagen Racing Cup, kde prokázalo své přednosti a oproti originálnímu filtru přidalo až 9% maximálního výkonu. V některých případech stalo i za rychlejšími reakcemi a náběhem turbodmychadla a to až o 500ot/min vuz přiložený graf.
 
Vzhledem ke zvýšené propustnosti a udržení nízkých teplot nasávaného vzduchu, lze pocítit nárust výkonu, zmenšení prodlevy turba a snížení spotřeby paliva. Tyto přínosy se zvětšují v závislosti na fázi úprav od APR Stage I až po největší nárust u APR Stage II+.

Určení

Určeno pro vozidla s motorem 1,4 TSI Twincharger (Turbo + Kompresor) ve verzích 103-125kW
Nepasuje pro verze 1,4 TSI 90 a 92 kW

VW Eos
VW Golf 5
VW Golf 5 GT
VW Golf 6
VW Passat B6
VW Passat B7
VW Passat CC
VW Scirocco
VW Touran

Vlastnosti

VWR kit sání je tzv. Ram Air konstrukce, to znamená že vstup je spojen se seriovým otvorem pro přívod vzduchu v přední příčce a saje tak vzduch z přední části, kde se vzrůstající rychlostí dochází až k náporovému sání, což dále přispívá ke zvýšení výkonu. Vedro od horkého motoru je odcloněno krytem filtru, takže motor vždy dostává studený vzduch z okolí auta. Silikonová hadice propojující vedení sání a turbodmychadla má tzv. schodový tvar v místech napojení, který umožňuje hladké proudění vzduchu bez nežádoucích turbulencí.

Povahu produktu, který pochází ze závodního prostředí, poznáte již během první akcelerace. Černý hliníkový obal filtru s VWR logem pomáhá udržet vysoké hodnoty proudění nasávaného vzduchu, v porovnání s otevřeným filtrem, což bezpochyb uslyšíte při prvním nádechu turbodmychadla, jak se skrz filtr dere vzduch přímo do motoru. Při okamžitém puštění plynu uslyšíte také klasické odfouknutí "wošššh" turbodmychadla, jak Diverter ventil přepustí stlačený vzduch z intercooleru a vedení zpět do sání. Tento kit nahradí kompletní kryt motoru, který tak pod kapotou odhalí.

Volkswagen Racing

Britská firma, která pořádá šampionát koncernových vozů. Z těchto závodů jsou odvozené i performance díly, které jsou nyní k dostání i pro běžné modely, jako jsou sportovní sání, uložení motoru, podvozkové a výfukové systémy. 


 
APR
Inspirace
Workshop
MIlltek
Forge
Českobrodská 179
Praha - Běchovice
19011

+420 721 121 000

Po-Čt: 9:00-12:00 a 13:00-17:00
Pá: 9:00-12:00 a 13:00-16:00