Forge Motorsport Intercooler kit pro Suzuki Swift Sport - černá FMINT16-K

Forge Motorsport Intercooler kit pro Suzuki Swift Sport - černá

Výrobce:Forge Motorsport

Kód:FMINT16-K

V nabídce od:09.10.2019

Dostupnost produktuDodáme Vám do 10 ti dní

Cena s DPH:16 431

Cena bez DPH:13 579

Forge Motorsport Intercooler kit pro Suzuki Swift Sport 1.4 Turbo - černý práškový lak

Tento zvětšený intercooler byl navržen specialisty ve Forge Motorsport jako přímá náhrada originálního výrobcem instalovaného intercooleru. Cílem bylo co nejlépe využít prostor za předním nárazníkem k instalaci intercooleru s co největším možným chladícím jádrem. Výsledkem je tento masivní 10-ti řadý žebrovaný intercooler. Objem jeho chladícího jádra narostl o 75% a čelní plocha o více jak 25%. K dostání jsou dvě povrchové úpravy (černý práškový lak nebo leštěný hliník), které nejen skvěle vypadají, ale zároveň zajišťují vysokou odolnost vůči externím vlivům a dlouhou životnost výrobku.

Celý kit byl vyvinut jako přímá náhrada originálního přislušenství a byl tak kladen důraz na jeho snadnou instalaci bez zásahů do konstrukce vozu. Po instalaci kit nebude omezovat funkčnost vpředu umístěných asistenčních systémů adaptivního tempomatu a brzdového asistentu.

Na grafu níže je zobrazen rozdíl teploty nasávaného vzduchu dvou srovnávaných vozů. Vůz s originálním intercoolerem (červená křivka) zaznamenal po první zkoušce teplotu nasávaného vzduchu 32oC. Vůz s intercoolerem Forge Motorsport (modrá křivka) ani po čtyřech opakovaných zkouškách nepřekročil hranici 20oC.

Čím nižší teplota nasávaného vzduchu, tím efektivněji bude váš motor pracovat a to se pozitivně odrazí i na jeho výkonu. Jak teplota nasávaného vzduchu roste, klesá hranice, kdy dochází k detonačnímu spalování, kterému se bude řídící jednotka snažit předejít změnou časování ventilů na úkor výkonu. Na níže přiloženém grafu byla provedena zátěžová zkouška s měřením výkonu a točivého momentu obou srovnávaných vozů. Je z něj patrné, že vůz vybavený intercoolerem Forge Motorsport dosáhl vyššího výkonu o 9 koní a točivého momentu o 10NM.

Forge Motorsport:

Za posledních 20 let se Forge vypracovalo na jednoho z nejpřednějších výrobců na poli produktů pro závodní, tuningová i běžná auta. Díky preciznímu zpracování a použití nejnovějších CNC obráběcích strojů vyrábí jedny z nejkvalitnějších produktů, jako Intercooler kity, palivové nádrže, kity sání, blow off ventily a další, na trhu. Vzhledem k těmto kvalitám a zkušenostem v oboru není překvapením, že Forge dodává své díly i některým týmům v soutěžích WRC, F1, Le Mans, ale třeba i přímo výrobcům automobilů, kteří je montují do seriových aut. S koupí produktů od Forge Motorsport si můžete být jisti, že kupujete kvalitní produkt. To dokládají i mnohačetné ocenění: 


 
APR
Inspirace
Workshop
MIlltek
Forge
Českobrodská 179
Praha - Běchovice
19011

+420 721 121 000

Po-Čt: 9:00-12:00 a 13:00-17:00
Pá: 9:00-12:00 a 13:00-16:00